kuvarkisto.com

Valokuvaamisen aloittaminen

Kuvankäsittely

Posted on July 14th, 2015 by admin

Kuvankäsittely mahdollistaa olemassa olevien valokuvien, digitaalikuvien tai vaikkapa piirrosten digitaalisen käsittelyn ja muokkauksen tietokoneella. Kuvankäsittely on siis yksinkertaisuudessaan kuvatiedostojen muokkaamista tai säätämistä kuvankäsittelyohjelmalla. Kuvat koostuvat pikseleistä, ja näiden pikseleiden määrää, sijaintia, väriä tai kirkkautta muuttamalla voidaan asteesta riippuen digitaalisia kuvia muokata joko vain hieman, tai rajustikin.

Kuvankäsittelyohjelmalla tarkoitetaan digitaalisen kuvankäsittelyyn suunniteltua tietokoneohjelmaa. Sillä voidaan yleensä käsitellä mitä tahansa digitaalisessa muodossa tallennettua kuvaa. Kuvankäsittely liittyy nykypäivänä oleellisesti moniin aloihin, kuten mainos-, sanoma- ja aikakauslehtialoihin. Myös yksityinen käyttäjä voi hyödyntää kuvankäsittelyä arjen projekteissaan.

Tunnetuin kuvankäsittelyohjelma on Adobe Photoshop, joka on johtava kuvankäsittelyohjelma Windowsin ja Macintoshin käyttäjien keskuudessa. Adobe Photoshop soveltuu hyvin sekä ammattilaisten että aloittelijoiden käyttöön. Tarkemmin Adobe Photoshopin käyttöominaisuuksista ja laitevaatimuksista voit lukea heidän kotisivuiltaan. Adobe Photoshopista löytyy myös aloittelijalle mainio ilmaisversio, jonka käyttöä suositellaan ennen koko ohjelman hankintaa. Muita suosittuja kuvanmuokkausohjelmia ovat muun muassa Corel Photo-Paint, GIMP, Jasc Paint Shot Pro sekä Paint.NET.

Digitaalinen kuvankäsittely on periaatteessa yksinkertaista, mutta samaan aikaan myös haastavaa. Mitä suurempi on kuvan muokkaustarve, sitä haastavampia ovat kuvaan tehtävät muutokset. Digitaalisesti kuvia käsitellessäsi sinun tulee avata tietokoneellasi käsiteltävä kuva siinä kuvanmuokkausohjelmassa, jonka olet muokkaustarpeisiisi valinnut. Tehtyäsi halutut muutokset kuvaan tulee sinun tallentaa kuva siihen muotoon, jossa haluat sitä muokattuasi täyttää.

Kuvankäsittelyohjelmaa valittaessa kannattaa ottaa huomioon sekä tietokoneen ohjelmisto että laitteisto. Jos kuvankäsittely kiinnostaa tosissaan, on hyvä harkita, josko erillisestä kuvankäsittelykurssista olisi hyötyä. Kuvankäsittelykurssit ovat nykyään erilaisten kurssitarjontojen vakio, ja kursseilla käsitellään monia perustavanlaatuisia kuvanmuokkauksen saloja, kuten koon muuttaminen, kiertäminen, rajaaminen, kuvan tasot, terävöinti, valkotasapaino ja kontrastit. Jos siis itsenäisen opiskelun sijaan pidät enemmän ammattilaisen opastuksesta, saattaa kuvankäsittelykurssi hyödyttää sinua erityisen paljon.

Copyright © 2009 kuvarkisto.com