kuvarkisto.com

Valokuvaamisen aloittaminen

Osta hyvä komijalka valokuvaukseen

Posted on March 5th, 2023 by Candida Aufderhar

Jokainen vähänkin valokuvausta harrastanut tietä, että hyvä kolmijalka on monissa tilanteissa välttämätön apuväline hyvien kuvien saamiseksi. Käytännössä, jos kuvattaessa suljinaika on yli sekunnin, käsivaralla voi enää saada hyviä kuvia. Mistä sitten tunnistaa hyvän kolmijalan?

Ensimmäinen huomioitava seikka jalustaa valittaessa on sen enimmäiskuorma, eli kuinka painavaa kameraa jalusta pystyy kannattelemaan. Painavalle kameralle ei luonnollisestikaan kannata ostaa liian heppoista jalustaa.

Myös jalustan korkeus ja säädettävyys on tärkeää huomioida, jotta kuvaus on helppoa ja vaivatonta. Kumartelu kuvatessa on hankalaa ja rasittaa selkää. Henkilökovauksessa kamera tulee usein saada kuvattavan silmien tasalle.

Kamerajalustan koko pakattuna ja paino ovat olennaisia, jotta jalustaan on helppo kuljettaa mukana. Etenkin jos tykkäät kuvata vaikkapa pitkillä patikointireissuilla, ei painavaa jalustaa kannata hankkia.

Jalustan jalkojen lukitusmekanismeja on kahdenlaisia: helppokäyttöisiä pikalukkoja ja vankempia, mutta työläämpiä kierrelukkoja Valinta näiden kahden välillä on lähinnä makuasia.

Ehkä tärkein osa kamerajalustaa on kuitenkin jalustan pää. Joissakin jalustoissa se tulee mukana, toisiin se täytyy ostaa erikseen. Päitä on erityyppisiä, ja ne on suunniteltu erilaisille kameroille ja erilaisiin käyttötarkoituksiin sopiviksi.

Lopuksi kannattaa ennen ostopäätöstä testata jalustan vakautta. Tähän vaikuttavat monet seikat, mutta vakautta voi joissakin malleissa parantaa koukkuun ripustettavan lisäpainon avulla.

Pohtiessasi kamerajalustan ostoa voit löytää netistä jotain mikä helpottaa päätöksen tekoa. Lue esimerkiksi tämä opas kamerajalustan ostoon. Ja kun jalusta on hankittuna, lue vinkit sen käyttöön.

Copyright © 2009 kuvarkisto.com